Wat is Rechtsbundel? - Rechtsbundel Juridische Specialisten

Wat is Rechtsbundel?

Met Rechtsbundel brengen we de juridische wereld dichter bij de ondernemer. Dit doen we op een zodanige manier dat een bedrijf ook echt de vruchten hiervan plukt en daadwerkelijk bescherming geniet.

De Rechtsbundel formule is ontwikkeld door Niels Vanaken, zelf al geruime tijd advocaat maar vooral ook een rasecht ondernemer met beide voeten in de klei. Door veel te sparren met ondernemers, voor hen op te treden en zelf al enige jaren actief te zijn in het bedrijfsleven, is Niels tot een aantal inzichten gekomen.

Zo stelde hij vast dat veel ondernemers hun juridische zaken veel minder op orde hebben dan zij zelf vaak vermoeden. Dit leidt tot een potentieel kostbaar gevaar. Ook stelde hij vast dat bedrijven te weinig efficiënt gebruik maken van de kennis en expertise van juridische specialisten. Het kostenaspect speelt hierin – terecht – een belangrijke rol.

In de bedrijfswereld worden advocaten en juristen nog te vaak op ad hoc basis ingeschakeld. Deze worden ingevlogen, doen waar zij goed in zijn en trekken zich vervolgens weer terug. Structurele oplossingen voor de onderneming blijven hierdoor achterwege en de advocaat of jurist is niet in staat om een werkelijke bijdrage te leveren aan de groei van de onderneming.

Onze specialisten hanteren een proactieve, laagdrempelige en persoonlijke aanpak. Zoveel mogelijk meedenken met de ondernemer aan de voorzijde, daar waar de richting nog bepaald kan worden. Eventuele risico’s kunnen hierdoor tijdig gesignaleerd en ondervangen worden.

Rechtsbundel werkt samen met advocatenkantoren die deze filosofie delen. Ervaren specialisten op hun terrein, die hun strepen verdiend hebben en bereid zijn om net die extra stap te zetten. En niet onbelangrijk: niet de eigen nota staat centraal, wel de langetermijnrelatie met het lid.

Doe er je voordeel mee!

Rechtsbundel werkt in heel Nederland, we zijn dus altijd dicht bij je in de buurt!