Ondernemingsrecht - Rechtsbundel | Juridisch advies ondernemers

Het ondernemingsrecht, onmisbaar voor iedere ondernemer

Het ondernemingsrecht houdt zich bezig met de juridische aspecten van een onderneming. Als ondernemer is het belangrijk om je zaken goed op orde te hebben. De inrichting van je onderneming speelt hierbij een grote rol. De keuze voor een bepaalde rechtsvorm brengt namelijk veel juridische en economische gevolgen met zich mee. Hoe je je onderneming juridisch het beste kunt inrichten is afhankelijk van het type onderneming dat je wil gaan voeren.

De keuze voor een rechtsvorm

Als je je onderneming inschrijft bij de KvK kies je een rechtsvorm. Het ondernemingsrecht kent allerlei verschillende rechtsvormen. Er bestaan rechtsvormen met maar ook zonder rechtspersoonlijkheid. Bij een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid is de ondernemer niet privé aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Hij is alleen aansprakelijk voor het geïnvesteerde bedrag. De ondernemer van een rechtsvorm zónder rechtspersoonlijkheid is daarentegen wel met zijn privévermogen aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Het is van belang om stil te staan bij de keuze voor een bepaalde rechtsvorm. Iedere rechtsvorm heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen. De BV, NV, coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij, vereniging en stichting zijn rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid. De eenmanszaak, vof, cv en maatschappij zijn rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid.

Risico’s ondernemen

Het starten en runnen van een onderneming brengt risico’s met zich mee. Als ondernemer krijg je ongetwijfeld met allerlei juridische zaken te maken. Er kan van alles spelen binnen je onderneming. Zo kun je te maken krijgen met een fusie, overname of faillissement. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de veranderende (markt)omstandigheden. Door vooruit te denken kunnen problemen voorkomen worden.

Ondernemingsrechtelijke vraagstukken

Ben je voornemens om een onderneming op te richten en vraag je je af wat voor jou de meest optimale ondernemingsvorm is? Heb je te maken met een overname of fusie? Of dreigt er een faillissement? Wil je weten hoe het zit met de aansprakelijkheid? Of heb je een geschil met je medeaandeelhouders?

Voor al jouw vragen op het gebied van het ondernemingsrecht kun je bij Rechtsbundel terecht. De specialisten van Rechtsbundel denken met je mee en wijzen je op eventuele valkuilen, risico’s en mogelijkheden. De juristen en advocaten van Rechtsbundel voorzien je van een waterdicht advies en begeleiden je indien nodig bij een gerechtelijke procedure.

Heb je een vraag over dit onderwerp?

0
Connecting
Even geduld ajb...
Vraag over onze diensten?

Momenteel is er geen medewerker beschikbaar.

Je kunt een bericht achterlaten.

Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Je naam
Je e-mailadres
Je vraag
Vraag over onze diensten?

Hoi, waarmee kunnen wij je helpen?

Naam
Vraag
Vraag over onze diensten?
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?