Incasso uitbesteden? - Rechtsbundel | Juridisch advies ondernemers

Incasso

Het overkomt vrijwel iedere ondernemer. Een debiteur die niet betaalt. Erg vervelend natuurlijk. Gelukkig kent het recht middelen om er voor te zorgen dat je facturen alsnog worden betaald. Dit deel van het recht wordt het incassorecht genoemd. Het incassorecht betreft het innen van geldvorderingen.

De incasso procedure

Als een debiteur de betalingstermijn heeft laten verstrijken, wordt hem een aanmaning gestuurd. Hierin wordt hij gewezen op de openstaande facturen en wordt hij verzocht deze te voldoen. Op deze manier krijgt de debiteur de kans om de factuur alsnog te voldoen. Als de debiteur het bedrag niet in één keer kan voldoen, kan een betalingsregeling worden afgesproken. Hier helpen de advocaten en juristen van Rechtsbundel jou graag bij.

Volgt nog steeds geen betaling? Dan wordt nogmaals een aanmaning gestuurd waarin de debiteur wordt gesommeerd de openstaande facturen te betalen. Ook volgt een ingebrekestelling. Hierin wordt de debiteur erop gewezen dat er rechtsmaatregelen worden getroffen als hij niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet. Naast de factuur moet de debiteur incassokosten betalen aan het ingeschakelde incassobureau. Dit zijn de kosten die worden gemaakt om de openstaande rekeningen te innen. De hoogte van de incassokosten hangt af van de hoogte van de rekening. Hoe hoog de incassokosten mogen zijn, is wettelijk vastgelegd.

Het kan voorkomen dat de facturen desondanks niet betaald worden. In dat geval kan er een gerechtelijke incasso procedure worden gestart. Ook beslaglegging en een faillissementsaanvragen behoren tot de mogelijkheden. De ervaren specialisten van Rechtsbundel begeleiden jou in een eventuele gerechtelijke procedure. Zij zullen er alles aan doen dat jij jouw rekening betaald krijgt.

Incasso Rechtsbundel

Lang openstaande nota’s en weigerachtige debiteuren hoeven niet langer de norm te zijn. De incasso specialisten van Rechtsbundel zorgen ervoor dat je vorderingen snel en efficiënt worden geïnd en reiken handige tips en trucs aan. Door gebruik te maken van onze onafhankelijke derdengeldenrekening voor je betalingsverkeer voorkom je toekomstige incasso problemen en behoren financiële risico’s voorgoed tot het verleden.

Heb je een vraag over dit onderwerp?

0
Connecting
Even geduld ajb...
Vraag over onze diensten?

Momenteel is er geen medewerker beschikbaar.

Je kunt een bericht achterlaten.

Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Je naam
Je e-mailadres
Je vraag
Vraag over onze diensten?

Hoi, waarmee kunnen wij je helpen?

Naam
Vraag
Vraag over onze diensten?
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?