Vragen over het ICT recht? - Rechtsbundel | Juridisch advies ondernemers

Het ICT recht, steeds in beweging

Het ICT recht is een modern rechtsgebied. Het regelt de juridische aspecten op het gebied van ICT. Het ICT recht vind je terug in allerlei wetten en verdragen. Zo kom je in aanraking met de Auteurswet, de Databankenwet, de Rijksoctrooiwet, de Handelsnaamwet, de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Telecommunicatiewet en het Benelux-verdrag inzake de intellectuele eigendom.

Privacyrecht

Met de komst van het internet is het beschermen van privacy en gegevens een grote rol gaan spelen binnen het ICT recht. Door alle technische ontwikkelingen in onze moderne maatschappij ligt schending van de privacy op de loer. Daarom gelden er allerlei strikte regels om de privacy te waarborgen. Deze vind je onder andere in de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Contracten en algemene voorwaarden

Op het internet worden aan de lopende band overeenkomsten gesloten. Denk aan het doen van aankopen in een webshop en het verkopen van je spullen op Marktplaats. Het aan- en verkopen op internet wordt elektronisch contracteren genoemd. Bovendien worden in de ICT praktijk veel overeenkomsten gesloten tussen leveranciers, distributeurs en afnemers. Afspraken worden vaak neergelegd in contracten. Ook algemene voorwaarden komen steeds weer om de hoek kijken. Goede contracten en algemene voorwaarden zijn dan ook van groot belang.

Vragen op het gebied van het ICT recht

Wil je weten of je huidige werkwijze volledig binnen de kaders van de privacywetgeving past? Ben je voornemens om een webwinkel te starten en wil je deze juridisch laten screenen om vast te stellen of je aan alle wettelijke vereisten voldoet? Ga je de samenwerking aan met een online bedrijf en wil je het contract juridisch waterdicht laten opstellen? Of ben je verzeild geraakt in een discussie over de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden? Voor al je vragen op het gebied van het ICT recht kun je bij Rechtsbundel terecht. De ervaren advocaten en juristen van Rechtsbundel helpen jou graag.

Heb je een vraag over dit onderwerp?

0
Connecting
Even geduld ajb...
Vraag over onze diensten?

Momenteel is er geen medewerker beschikbaar.

Je kunt een bericht achterlaten.

Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Je naam
Je e-mailadres
Je vraag
Vraag over onze diensten?

Hoi, waarmee kunnen wij je helpen?

Naam
Vraag
Vraag over onze diensten?
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?