Vraag over het huurrecht? - Rechtsbundel | Juridisch advies ondernemers

Het huurrecht

Het huurrecht omvat alle regels op het gebied van huur. Vaak wordt bij huurrecht gedacht aan de verhuur van een woonruimte of bedrijfsruimte. Het huurrecht is veel breder dan dat. Ook op de verhuur van een fiets, auto, partytent of parkeerplaats is het huurrecht van toepassing. Het huurrecht geeft huurders extra bescherming.

Huurovereenkomst

Er is sprake van huur als een verhuurder een huurder gebruik laat maken van een zaak en hij hiervoor een tegenprestatie ontvangt. Als aan deze elementen is voldaan is het huurrecht van toepassing. Welke regels van toepassing zijn, hangt af van wat er wordt verhuurd. Voor het verhuren van een winkelruimte gelden andere regels dan voor het verhuren van een auto. In een huurovereenkomst worden alle gemaakte afspraken met betrekking tot de huur vastgelegd.

Vragen op het gebied van het huurrecht

Zit je met vragen op het gebied van het huurrecht? Wil je verhuurder de huurovereenkomst met jou beëindigen en vraag je je af of dit zomaar kan? Of wil je weten hoe het zit met de aansprakelijkheid? Wie is eigenlijk aansprakelijk voor het gehuurde? Is dat de huurder of is dat de verhuurder? En hoe zit dat met onderhuur?

Vraag je je af welke regels gelden voor het verhogen van de huur? Wanneer is een huurprijs onredelijk? Kun je te veel betaalde huur terugkrijgen? En welke juridische acties zijn mogelijk als een huurder zijn huur niet betaalt?

De advocaten en juristen van Rechtsbundel zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen in het huurrecht. Als je in de clinch ligt met je (ver)huurder kunnen zij jou vertellen wat je wettelijke rechten en plichten zijn. Door jarenlange ervaring kunnen zij een goede inschatting maken van jouw juridische positie en een advies op maat geven. Ook kunnen ze een juridisch waterdicht huurcontract voor jou opstellen. Met een goed contract kunnen onduidelijke situaties en problemen worden voorkomen.

Heb je een vraag over dit onderwerp?

0
Connecting
Even geduld ajb...
Vraag over onze diensten?

Momenteel is er geen medewerker beschikbaar.

Je kunt een bericht achterlaten.

Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Je naam
Je e-mailadres
Je vraag
Vraag over onze diensten?

Hoi, waarmee kunnen wij je helpen?

Naam
Vraag
Vraag over onze diensten?
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?