Meer info over bouwrecht? - Rechtsbundel | Juridisch advies ondernemers

Het bouwrecht, een wirwar aan regels

Het bouwrecht is een ingewikkeld rechtsgebied. Het bestaat uit een grote hoeveelheid wet- en regelgeving waardoor je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Al deze wet- en regelgeving is er om bouwprocessen te regelen en waarborgen.

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces kom je met een hoop juridische onderwerpen in aanraking. Zo kun je te maken krijgen met financiering, subsidiëring, aansprakelijkheid, verzekeringen, bouwcontracten, aanneemovereenkomsten, bouwbelastingen, bouwverordeningen en bestemmingsplannen.
Bij de bouw van een bouwwerk gelden allerlei regels waaraan je je moet houden. Zo heb je te maken met het Bouwbesluit 2012. Hierin staan de bouwtechnische voorschriften die gelden. Denk aan voorschriften met betrekking tot de veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en het milieu. Als je bouwt moet je altijd aan deze voorschriften voldoen. Een bouwwerk mag immers geen gevaar opleveren voor de bewoners, gebruikers en omgeving.

Vragen op het gebied van het bouwrecht

Heb je een geschil met je aannemer of opdrachtgever? Komt de aannemer de afspraken uit het contract niet na? Zijn er problemen met de oplevering van je bedrijfspand? Is de bouwtermijn of aanneemsom overschreden? Of is er sprake van een gebrek in het bouwwerk? Welke juridische acties zijn er dan mogelijk?

Wil je laten checken of je bouwcontracten op orde zijn? Heb je ondersteuning nodig bij het opstellen van een aanneemovereenkomst of het indienen van een bouwplan? Of wil je juist bezwaar maken tegen een vastgesteld bouwplan?

Voor al je vragen op het gebied van het bouwrecht kun je bij Rechtsbundel terecht. De advocaten en juristen van Rechtsbundel hebben veel kennis van het bouwrecht in huis en zijn op de hoogte van de meest actuele regelgeving. Hierdoor kunnen zij een goede inschatting maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden van een bouwaanvraag. De specialisten van Rechtsbundel stellen jouw bouwcontracten waterdicht op en begeleiden je indien nodig bij een gerechtelijke procedure.

Heb je een vraag over dit onderwerp?

0
Connecting
Even geduld ajb...
Vraag over onze diensten?

Momenteel is er geen medewerker beschikbaar.

Je kunt een bericht achterlaten.

Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Je naam
Je e-mailadres
Je vraag
Vraag over onze diensten?

Hoi, waarmee kunnen wij je helpen?

Naam
Vraag
Vraag over onze diensten?
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?