Vragen over arbeidsrecht? - Rechtsbundel | Juridisch advies ondernemers

Het doolhof binnen het arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt de verhouding tussen de werkgever en de werknemer. Anders gezegd, behandelt het arbeidsrecht de wettelijke regels die gelden in het kader van een dienstverband. Een dienstverband wil zeggen dat de werknemer via een arbeidsovereenkomst zich ertoe verbindt om in ruil voor loon arbeid onder gezag van de werkgever te verrichten.

Individueel en collectief arbeidsrecht
Het arbeidsrecht is op te delen in het individueel en collectief arbeidsrecht. Doorgaans komt het arbeidsrecht om de hoek kijken wanneer de werkgever en de werknemer met elkaar een arbeidsrelatie aangaan, hierin wijzigingen willen aanbrengen of wanneer zij met elkaar in een conflictsituatie verzeild raken. Vanwege het persoonlijk karakter van de arbeidsrelatie kunnen de spanningen tijdens arbeidsconflicten hoog oplopen. Een arbeidsconflict veroorzaakt dan ook de nodige frustraties, zowel bij de werknemer als de werkgever.

Het komt met enige regelmaat voor dat zowel de werkgever als de werknemer door de bomen het bos niet meer ziet. Binnen het arbeidsrecht zijn er immers voortdurend veranderingen, waarbij het van belang is om goed te weten wat de laatste stand van zaken is. Rechtsbundel wil je graag hierbij helpen.

Arbeidsrechtelijke vraagstukken
Wil je als werkgever weten welke rechten en plichten gelden bij ziekte van een werknemer? Zou je meer willen vernemen over onderwerpen als ontslag op staande voet, concurrentie- en relatiebedingen of de toekenning van een gouden handdruk? Roept de opstelling van een vaststellingsovereenkomst om een eind te maken aan een arbeidsconflict vragen bij je op? Willen je werknemers minder of juist meer gaan werken? En hoe zit het precies met af te dragen pensioenpremies? Wil je graag je arbeidsovereenkomsten laten screenen of juridisch waterdicht laten opstellen?

Voor al deze arbeidsrechtelijke vraagstukken kun je eenvoudig bij Rechtsbundel terecht. Vanwege de steeds veranderende wetgeving op het gebied van het arbeidsrecht, het ontslagrecht en het uitzendrecht, is het belangrijk om een duurzame relatie te onderhouden met een goede juridische partner die je hierin bijstaat. De gedreven specialisten van Rechtsbundel kunnen je adviseren over alle arbeidsrechtelijke onderwerpen, kunnen waar nodig voor je bemiddelen en kunnen je begeleiden bij een gerechtelijke procedure. De jarenlange ervaring van onze gespecialiseerde advocaten en juristen stelt hen in staat je kansen juist in te schatten, zodat je steeds een weloverwogen beslissing kunt nemen. Bekijk hier onze lidmaatschappen.

Heb je een vraag over dit onderwerp?

0
Connecting
Even geduld ajb...
Vraag over onze diensten?

Momenteel is er geen medewerker beschikbaar.

Je kunt een bericht achterlaten.

Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Je naam
Je e-mailadres
Je vraag
Vraag over onze diensten?

Hoi, waarmee kunnen wij je helpen?

Naam
Vraag
Vraag over onze diensten?
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?