Blogs Archieven - Rechtsbundel - Succesvol zaken doen
21 november 2019

Hoe verbeter ik mijn cashflow?

[INFOGRAPHIC] Lees de 5 tips over hoe jij je cashflow kunt verbeteren! Nog vragen? Dan helpen we je graag verder.
12 november 2019

Hoe Google-proof ben jij?

We kunnen ons geen Google-vrije wereld meer voorstellen en zij doen nu eenmaal waar ze goed in zijn. Maar hoe 'privacy-kritisch' zijn we eigenlijk?
17 oktober 2019

Hoe waterdicht is mijn contract?

Een contract is meer dan enkel 'wat papierenwerk'. Het gebrek aan goede communicatie leidt logischerwijs tot gebrekkig opgestelde contracten. Iets wat je liever voorkomen wilt. Maar hoe?
11 oktober 2019

De bedrijfsanalyse

Waarom is een goede bedrijfsanalyse nou zo belangrijk voor jouw onderneming? Niels Vanaken (directeur Rechtsbundel en Open Legal Advocaten) aan het woord.
26 februari 2019

Toch maar in de (eigen) buidel tasten dan…

Het is de schrik van iedere ondernemer die zich onaantastbaar waant. Via een gerechtelijke procedure word je als bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld. ‘Hoe kan dat dan?’ zal je denken, ‘Ik handel toch namens de vennootschap’. En toch is de kans aanwezig, met gevolg dat je voor de ontstane schade kunt opdraaien.
28 januari 2019

Europese dag van de privacy: wat staat ons te wachten?

Ieder jaar wordt in Europa op 28 januari de dag van de privacy ‘gevierd’. Zo ook dit jaar weer. Het is alweer ruim 35 jaar geleden dat het eerste Europees privacy verdrag werd ondertekend. En toch wordt dit onderwerp enkel maar meer hot. Wat kunnen we de komende tijd verwachten?
26 september 2018
Overtuigen

De kracht van het overtuigen 

Leden van Rechtsbundel waren aanwezig tijdens de druk bezochte masterclass van MKB Eindhoven op 20 oktober 2018. De masterclass stond in het teken van het onderwerp 'de kracht van het overtuigen' en was gebaseerd op de leer van Robert Cialdini. [...]
24 september 2018
Negatieve referentie

Een negatieve referentie? Sorry, geen baan…

Stel, je gaat solliciteren en geeft je ex-werkgever als referentie op. Je mogelijk nieuwe werkgever neemt contact op met je ex-werkgever. De referentie is niet positief maar negatief. Kan je ex-werkgever hiervoor aansprakelijk gesteld worden? [...]
20 september 2018
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens incasseert eerste boetes 

De Autoriteit Persoonsgegevens is vrij actief met het opleggen en incasseren van dwangsommen. Zo heeft de Autoriteit de Nationale Politie en Theodoor Gielissen Bankiers flink op de vingers getikt vanwege privacyschending. [...]

Meld je aan voor onze Rechtsbundel nieuwsbrief!